Orthomoleculaire suppletie

Orthomoleculaire suppletie is het aanvullen van alle, voor het lichaam belangrijke, moleculen tot een optimaal niveau. Het lichaam kan alleen optimaal functioneren als alle benodigde moleculen voldoende aanwezig zijn.


In je lichaam vinden namelijk duizenden biochemische reacties plaats die kunnen alleen goed verlopen als daarvoor de juiste stoffen aanwezig zijn. Zijn deze niet aanwezig dan kunnen er klachten ontstaan.

Door een bloedonderzoek te doen kunnen we bepalen welke vitaminen en mineralen je te kort komt. En kan ik voor jou een passend advies maken.


De beste manier om vitaminen en mineralen binnen te krijgen is uiteraard door gezonde voeding. Maar helaas komen voedingstekorten veel voor. Om je lichaam weer in een juiste balans te brengen is het noodzakelijk om je voeding tijdelijk aan te vullen met supplementen, zoals vitaminen, mineralen, aminozuren, vetzuren, enzymen en andere stoffen die normaal ook in je lichaam voorkomen. Helaas kunnen we als je een tekort hebt dat met alleen voeding niet tot een goed/gezond niveau krijgen. 


Daarnaast gaat helaas de kwaliteit van onze voeding ook achteruit. Veel groente en fruit worden niet meer geteeld op volle, rijke aarde. Tomaten bijvoorbeeld komen uit kassen en groeien hier op steenwol. Je snapt het al dit bevat geen vitamines en mineralen waarmee de planten zich kunnen voeden. 
E-mailen
Bellen
Map
Instagram